Volg ons:

Deeptissue

De deep tissue massage is een massagevorm die wordt gebruikt om spierspanningen en verklevingen te verminderen. Ik gebruik hierbij mijn ellebogen, onderarmen, vingers en knokkels om obstructies in jouw weefsels aan te pakken. Je bindweefsel word terug losser gemaakt daardoor krijgen je spieren terug meer ruimte

Bij een dieptemassage wordt nooit het gehele lichaam gemasseerd, maar hooguit één of twee zones die je eventueel op voorhand aangeeft en bijgevolg worden deze zeer nauwkeurig aangepakt.

Een deeptissue massage is daarom niet meteen de meest zachte massage maar zorgt wel voor het gewenste resultaat. Zit je bijvoorbeeld de hele dag achter een computer? Dan kan een stevige deeptissue massage zeker deugd doen! Een deeptissue massage richt zich op het stimuleren van de doorbloeding in je spieren. Hierdoor worden de afvalstoffen in je lichaam sneller afgevoerd en bevorder je het herstel van je spieren en je hele lichaam.

Een deeptissue massage heeft een krachtig effect op je lichaam. Het bindweefsel rond je spieren wordt losgemaakt en je spieren kunnen zich eindelijk terug helemaal ontspannen. Het resultaat is een betere energiestroom door je lichaam.
Regelmatig een deeptissue massage ondergaan, vermindert chronische pijn en stress. En bevordert het herstel van je spieren na bijvoorbeeld een zware inspanning of een sportblessure. Je lichaam wordt terug in balans gebracht. En, je zal merken dat dit een positief effect heeft op je lichaam én je geest!

Is de Deeptissue Massage geschikt voor mij?

Een deeptissue massage richt zich meestal op een specifiek probleem, zoals (chronische) spierpijn, pijn t.g.v. een verkeerde houding en stress gerelateerde pijn. Zeker mensen die een hele dag achter een computer zitten zijn gebaat bij een deeptissue massage.

Daarnaast is dit ook aangewezen voor sporters na een intensieve work-out of sportprestatie. Het bevordert het herstel, houdt het weefsel soepel en voorkomt blessures.
De voordelen van een deeptissue massage zijn niet alleen spier- en pijngerelateerd, maar verlagen ook de bloeddruk, hartslag en het stresshormoon ‘cortisol’ waardoor je na deze massage makkelijker kunt ontspannen in vele verschillende situaties.

Goed om te weten over de Deeptissue Massage

De diepe druk is wel nodig om knopen en verklevingen los te maken, spieren te stretchen en weefsel weer soepel te krijgen. Ik stem mezelf ten alle tijden af op jouw pijngrens zodat de massage nooit als onaangenaam wordt ervaren.
Wees nooit bang om aan te geven wanneer het voor jou te zwaar wordt, elke pijngrens is anders.
Het is ook aan te raden om van te voren in te lichten over eventuele pijnpunten. Zodat ik tijdens de behandeling hier rekening mee kan houden en er extra aandacht aan besteden. Meestal zijn je klachten niet met één enkele behandeling te verhelpen.

Indien er vervolgsessies aangewezen worden, zal ik dit aan jou voorstellen.
Na de behandeling kan je lichaam wat stijf of pijnlijk aanvoelen. Het is dan belangrijk om het goed te laten herstellen en wat rustiger aan te doen door zwaar inspannende activiteiten te vermijden.

Wanneer onderga je een deeptissue massage best niet?

Een deeptissue massage is niet geschikt wanneer je last hebt van acute ontstekingen, open wonden, broze botten of recentelijk botbreuken, tumoren of een abdominale hernia (buikwandbreuk). Ook als je recent bent geopereerd of chemotherapie hebt gehad, is het verstandig om eerst met je huisarts te overleggen voordat je een dieptemassage boekt..